Sluiting Filmhuis O42

Aan onze zeer gewaardeerde bezoekers,

Wij hebben slecht nieuws. De eigenaar van het pand aan de Oranjesingel 42 is definitief van plan de filmzalen te verbouwen tot wooneenheden. Dat wisten we natuurlijk al. Toch hoopten we de ruimte nog langer te kunnen exploiteren als Filmhuis O42. Concrete bouwplannen zijn er immers nog lang niet. Tot onze grote spijt is de eigenaar dit weekend niet ingegaan op onze constructieve voorstellen voor verlenging van het contract.

Concreet betekent dit, dat we na zondag 19 januari 2020 de filmexploitatie aan de Oranjesingel moeten beëindigen. Zeer spijtig, pijnlijk en verdrietig, vooral voor de cinema in Nijmegen.
In krap drie jaar is ons kleine filmhuis, bij nul begonnen, uitgegroeid tot een waardevol onderdeel van het cultuuraanbod in Nijmegen. Een onmisbaar filmhuis met zijn eigen artistieke lijn en originele programmering en in een kleinschalige setting met een intieme ambiance. Onze meer dan 20.000 bezoekers in 2019 hebben de betekenis van ons filmhuis duidelijk laten zien.

We zien ons nu weliswaar genoodzaakt te stoppen, maar we proberen zo spoedig mogelijk op een andere locatie onze filmvoorstellingen te hervatten. We laten spoedig weer van ons horen!

Wij, de mensen die het filmhuis met passie hebben gerund, kijken terug op een plezierige periode. Niet alleen hebben hebben we hard gewerkt, we hebben vooral ook boeiende gesprekken met bezoekers mogen voeren. Maar bovenal danken we jullie voor je vertrouwen in ons stoutmoedige filmhuis gedurende de afgelopen jaren. Jullie waardering voor ons filmaanbod en de kleinschalige ambiance van het filmhuis heeft ons geïnspireerd en hebben we ervaren als een stimulans om door te gaan zo lang dat mogelijk was.

Het team van Filmhuis O42

Bezig met laden