Jongerenclub

Jongerenclub JO42

Vijf leerlingen van het Stedelijk Gymnasium hebben hun maatschappelijke stage benut om bij ons filmhuis een filmclub voor jongeren op te zetten: JO42. Iedere laatste vrijdag van de maand wordt om 19.00 uur een film vertoond, speciaal voor jongeren, tegen een gereduceerd tarief van vijf Euro.

In de loop van 2018 zijn vertoond 'Katie Says Goodbye' (kick-off op vrijdag 25 mei), 'Call Me By Your Name' (vrijdag 29 juni, vrijdag 28 december), 'Under The Silver Lake' (vrijdag 28 september), 'Stalker' (vrijdag 26 oktober), 'Girl' (vrijdag 30 november), en 'The Elephant Man' (vrijdag 28 december). 'Call Me By Your Name' werd uitgeroepen tot de favoriete film van het jaar.

Op 25 januari vindt de volgende editie plaats. Wel even lid worden via de website: Filmclubo42.webnode.nl!


JO42 over zichzelf

De jongerenclub van Filmhuis O42 is opgericht door ons, vijf enthousiaste leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Nijmegen, als opdracht voor onze maatschappelijke stage. Wij willen dat jongeren kennismaken met een ander soort film dan de films die te zien zijn op bijvoorbeeld Netflix of in grote bioscopen. Veel jongeren geven deze bijzondere films namelijk geen kans, terwijl deze indrukwekkend zijn en je aan het denken zetten.

Iedere laatste vrijdag van de maand zal er een film worden gedraaid, waar je voor €5,- heen kunt. De films zijn uitgekozen door ons en sluiten dus goed aan bij de interesses van jongeren. Uitgekeken, kunnen de leden de film beoordelen en napraten met een drankje. Aan het eind van het jaar wordt de beste film uitgekozen door de leden en zal deze een prijs krijgen.

Onze club is bedoeld om jullie enthousiast te krijgen voor arthousefilms. Wij hopen dat de filmclub een groep wordt die samen met plezier films komen kijken in Filmhuis O42!

Sacha Thomassen

Van films heb ik altijd al gehouden. Ik hou ervan om in een andere wereld te verdwijnen als ik een film kijk. Het gevoel dat je iemand echt leert kennen via het doek is betoverend. Vaak als een film is afgelopen heb ik het gevoel dat ik afscheid moet nemen van een vriend, ook al heb ik maar ander halfuur naar diegene gekeken. Toen mijn leraar mij benaderde om een filmclub op te zetten zei ik dus meteen ‘Ja!’. In de voorbereiding voor de filmclub is mijn passie voor films alleen maar groter geworden. Daarom wil ik andere mensen ook enthousiast maken voor de club. Het idee is om een gezellige groep te vormen van jongeren die zich interesseren voor ‘kwaliteitsfilms’, zoals dit soort films ook wel genoemd worden. Ik hoop natuurlijk dat de club een groot succes gaat worden.

Justus Verdonk

Ik had eigenlijk geen idee van het begrip “arthouse” film. Daar heb ik door mijn stage bij Filmhuis O42 kennis mee gemaakt. Eerst was ik niet echt onder de indruk van dit soort films, maar ik heb er een passie voor gekregen die niet weg zal gaan. Arthouse films zijn erg leuk maar je moet het gewoon een kans geven. Als je nog nooit een arthouse film hebt gekeken, zou ik ze zeker een kans geven. Arthouse films zijn super boeiend en gewoon echt de moeite waard. Zelf vind ik het filmhuis een enorm gezellige plek, ook om even gezellig te gaan zitten en bij te kletsen, het is een ideale omgeving.

Eva Geukemeijer

Ik had nog niet veel arthouse films gezien, maar de films die ik gezien had, vond ik erg mooi en interessant. Nu we deze club hebben opgericht, heb ik er meer gezien en die waren stuk voor stuk anders dan de films die ik normaal gesproken kijk, maar ik vond ze wel goed. Ik heb erg veel zin in de eerste filmavond en ik hoop dat er veel mensen langs komen.

Fred Gerats

Sinds ik me kan herinneren heb ik een interesse in films, ik had echter nog nooit een interesse in arthouse films want het leek me altijd wat apart. Door mee te werken aan deze filmclub oprichten is er een nieuwe deur voor me opengegaan die ik niet uit mezelf zou hebben geopend. Ik heb nu al een paar arthouse films gezien en ze zijn eigenlijk net zo leuk als de echte blockbusters ook al verschillen ze soms best erg van elkaar. Ik hoop dat door middel van deze filmclub veel anderen het zelfde gaan denken na het kijken van de films.

Eline van Otterlo

Het leek mij vanaf het begin al erg leuk om een filmclub op te richten! Arthouse films vind ik bijna altijd wel leuk. Ik hou van wat andere films en series die op Netflix te vinden zijn, zoals ‘The end of the f*cking world’. Daarom wilde ik de club hier oprichten en niet bij een grote bioscoop of iets anders. Een filmclub oprichten is super leuk want het voelt echt alsof je een gemeenschap laat ontstaan, een vriendengroep. De mensen hier zijn super gezellig, iedereen die hier werkt heeft passie voor wat hij/zij doet. Daarom vind ik het zo leuk hier en hoop ik dat jullie dat ook gaan vinden.

Bezig met laden