Bekijk hier de webversie


Filmoverzicht    |    Verwacht    |    Specials

Nieuwsbrief

10 augustus 2017

 

Nieuws van Filmhuis O42
Oranjesingel 42 NijmegenDe Zomer van de Vrouw

Filmhuis O42 besteedt deze zomer speciaal aandacht aan films met vrouwen in de hoofdrol. Geen kwetsbare poppetjes, geen zoetsappige giechelmeisjes. De vrouwen in het programma De Zomer van de Vrouw zijn zelfstandige wezens die hun vrijheid vieren. De films die we vertonen: Aquarius, 20th Century Women, Toni Erdmann, Raw, Madeliefjes en Jackie.

Inleiding Gerlinda Heywegen
Zaterdag 26 augustus om 20.30 uur verzorgt filmrecensent en filmjournalist Gerlinda Heywegen een inleiding bij het programma. Gerlinda neemt u mee in de wereld van die films waarin vrouwen nu eens geen weke poppetjes zijn, maar sterke persoonlijkheden. Elk op haar op eigen wijze en met eigen keuzes: voor seksualiteit of om juist een ijskonijn te zijn, voor ruimte om eindeloos te kletsen, of om een vampier te kunnen zijn.Duur van de inleiding: 30 minuten met veel mooie, waanzinnige en serieuze fragmenten die een ode aan de vrouw vormen. Aansluitend kunt u genieten van de film Aquarius.

Mannen natuurlijk ook welkom!

Gerlinda Heywegen ontwikkelt en presenteert filmtalks, inleidingen en talkshows voor vele filmvertoners en filmfestivals in Nederland en België.


La Mort de Louis XIV

La Mort de Louis XIV nog niet gezien? De in fraai Rembrandtesk palet geschilderde lijdensweg van de zonnekoning? Indrukwekkend vertolkt door Nouvelle Vague-oudgediende Jean-Pierre Léaud.
De Filmkrant roemt de film met zijn nauwkeurige observaties en prachtig uitlichting als een uitzonderlijke ervaring. Niet verwonderlijk dus dat de Filmkrant de film als de must see no 1 van deze maand aanwijst.

Gaan zien dus! Lees meer >>


 Cinevillepas nu ook bij Filmhuis O42 geldig!

Ook bij ons ga je met de Cinevillepas zo vaak als je wil naar de film. Voor € 19,95 per maand krijg je onbeperkt toegang tot al onze reguliere films, voorpremières en sneak previews. De Cinevillepas is geldig in meer dan 40 filmtheaters en bioscopen door heel Nederland. Lees meer >>VerwachtBekijk alle verwacht films

Afmelden    |    Created by Cinelink 2014 - 2021