Bekijk hier de webversie


Focus op Kim Ki-duk, de provocateur Filmoverzicht    |    Verwacht    |    Specials

NWSBRF

27 augustus 2017

Extra nieuwsbrief Filmhuis O42
Oranjesingel 42 NijmegenFocus op Kim Ki-duk, de provocateur

Korea staat in het brandpunt van de belangstelling. Spanning tussen Noord en Zuid en de 'fire and fury' dreiging van Donald Trump richting het Noord-Koreaanse regime neemt met de dag toe. Juist nu richten we onze Focus op de Zuid-Koreaanse filmmaker Kim Ki-Duk, een van de meest vooraanstaande Aziatische filmmakers. Pas op zijn 32e zag hij zijn eerste film en op latere leeftijd ontwikkelde hij zich als autodidact tot een gerenommeerd arthouse cineast met een inmiddels omvangrijk oeuvre. Geen enkele controverse ging hij daarbij uit de weg. In week 34 t/m 36 vertonen we drie films van Kim Ki-Duk.

Speciaal als voorpremière vertonen we het uiterst actuele The Net. Hierin raakt een naïeve Noord-Koreaanse visser letterlijk en figuurlijk verstrikt in het (politieke) net van Noord- en Zuid-Korea.
Daarnaast twee iets oudere, bekroonde en niet minder controversiële werkstukken:
Pieta Wanneer er een vrouw in zijn leven komt die zegt zijn moeder te zijn wordt een man gedwongen zijn gewelddadige levenswijze af te zweren.
Moebius Een vrouw neemt op wel heel morbide wijze wraak op haar overspelige echtgenoot. (Niet voor tere zieltjes!) Lees meer >>Bring a Friend

Je kent vast wel iemand die van kwaliteitsfilms houdt. Dat komt mooi uit! Wij starten op 1 september de speciale actie Bring a Friend. De hele maand september kun je als je een kaartje koopt gratis iemand meenemen naar een film in Filmhuis O42. Dus: met zijn tweeën naar de zinderende Braziliaanse film Aquarius of naar de opwindende The Handmaiden voor de prijs van maar één kaartje! Een buitenkansje.
Zie het volledige filmprogramma op onze site: filmoverzicht.

Wil je deze informatie delen op Facebook, zodat veel filmliefhebbers van kwaliteitsfilms van de actie op de hoogte zijn?
Enne... het zou natuurlijk fijn zijn wanneer je iemand meeneemt die de weg naar Filmhuis O42 nog niet heeft weten te vinden.VerwachtBekijk alle verwacht films

Afmelden    |    Created by Cinelink 2014 - 2021