Bekijk hier de webversie


Filmoverzicht    |    Verwacht    |    Specials

Nieuwsbrief

16 juli 2017

 

Nieuws van Filmhuis O42
Oranjesingel 42 Nijmegen

Gewijzigde openstelling zomerperiode

  • 18 juli - 26 juli: gesloten in verband met alle festiviteiten rond de Vierdaagse.
  • 27 juli - 31 augustus: geen filmvoorstellingen op de maandagavond en op de zaterdagmiddag.


Premièrefilm: La Mort de Louis XIV (vanaf donderdag 27 juli)

Een film van Albert Serra. Augustus 1715. Na een wandeling voelt Louis XIV (indrukwekkend vertolkt door Nouvelle Vague-oudgediende Jean-Pierre Léaud), koning van Frankrijk, een onbeduidend pijntje in zijn been. Het begin van een hele lijdensweg. In de duistere paleisvertrekken, door kaarsen belicht in een fraai Rembrandtesk palet, trekt een stoet aan gezagsdragers, familieleden en hulpverleners langs het bed van de aan gangreen stervende vorst. Zijn vrouw, Madame de Maintenon, zijn achterkleinzoon Louis XV en zijn lijfarts Fagon, vrezen zijn dood. Ze proberen dit voor het volk te verbergen, om de toekomst van het Franse koninkrijk zeker te stellen.

Op 1 september 1715 overlijdt Lodewijk XIV.

De Volkskrant over La Mort de Louis XIV: ‘Ook zonnekoningen sterven eenzaam, zo toont dit weldadig gekostumeerde, schemerig schilderachtige stemmingsstuk van de Catalaanse filmrebel Serra (…) Intense hoofdrol van Jean-Pierre Léaud’. Lees meer >>


27 juli Filmhuis O42 weer van start

We vertonen dan drie premièrefilms: La Mort de Louis XIV, Homo Sapiens en Goodfellas (onderdeel Scorsese mini-retrospectief ). En daarnaast de zeer succesvolle King of the Belgians en de digitaal gerestaureerde klassieker Howards End.

King of the Belgians werd in de periode voor de zomer bijzonder goed bezocht, kreeg lovende recensies en is genomineerd voor de Europese LUX-prijs (de filmprijs die jaarlijks door het Europees Parlement wordt toegekend).


Gezocht: vrijwilligers voor filmprojectie

Hou je van arthousefilms en heb je enige affiniteit met techniek? We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de filmprojectie. Je zorgt ervoor dat de filmvoorstelling vlekkeloos verloopt. Dat doe je in principe een avond per week, maar vaker mag natuurlijk ook.

Vrijwilligers zijn onmisbaar, daarom willen we graag iets terug doen in de vorm van vrije toegang tot onze voorstellingen en inspraak in de programmering.

Belangstelling? Meld je aan via info@filmhuisO42.nl.VerwachtBekijk alle verwacht films

Afmelden    |    Created by Cinelink 2014 - 2021