Leegte

Ook zo'n leeg gevoel? Zo vlak voor de vakantie en nog een week te gaan voor de Zomerfeesten weer losbarsten? En dan ook nog eens een WK voetbal zonder Oranje, maar met wel heel saai commentaar? Hier is het ook leeg, helemaal leeg. Terras, café en restaurant ontruimd voor een frisse opknapbeurt. En tien dagen lang geen filmaanbod. Voor de hoognodige renovatie en grote schoonmaak.

Gisteren was er ineens een vriendelijke mevrouw aan de deur voor een filmprogramma. "Jullie hebben het toch nog niet al opgegeven!?", vroeg ze ongerust. Nadat ik had uitgelegd dat we slecht een paar dagen geen films vertonen, was ze gerustgesteld.

Is er dan toch meer belangstelling voor ons filmaanbod is, dan ik dacht? Want, laten we eerlijk zijn. Leegte is ons ook niet vreemd. Maar opgeven? Nee, dat past ons niet! Was het niet de Britse actrice Joanna – Absolutely Fabulous – Lumley, die jaren geleden in een commercial al zei: "Space is my favourite furniture…!"

Vanaf woensdag 11 juli zijn we weer open. Met dezelfde kwaliteit films, unieke premières, extra aandacht voor de klassieken en met dezelfde passie.

Verandert er iets? Jazeker. Nieuwe horeca. Vrijdag de 13e opent de pop up van Wally, supported by De Nieuwe Winkel. De culinaire klasse is te proeven. Past perfect bij onze unieke filmprogrammering.

Maar er verandert meer. Vanaf eind augustus ook aandacht voor andere expressie: spoken word, debat, theater, stand up comedy, expositie, tango en nog veel meer. In de luwte ontstaat zo weer een nieuwe cultureel centrum aan de Oranjesingel: Voorheen O42. Oh ja, en nog altijd zonder subsidie. Misschien ga ik binnenkort wel met de pet langs. Of als de verzekeringsagent uit Double Indemnity levensverzekeringen slijten. Maak je open als ik aanbel? Maar je kunt natuurlijk ook gewoon vrijdag de dertiende Double Indemnity bij ons komen kijken – net als de twee andere klassieke film noirs van Billy Wilder. Van harte uitgenodigd. Wij betalen vrijdag de 13e je entree. Omdat we gek zijn? Ja, gek op goede cinema!

Ted Chiaradia
Programmadirecteur

Bezig met laden