Wally Groente Pop-Up

Wally Groente Pop-Up restaurant in O42

Sinds vrijdag 13 juli is Filmhuis O42 aan de Oranjesingel 42 verrijkt met een bijzonder pop-up restaurant, met een vernieuwend, vegetarisch en gastronomisch fastfood-aanbod, waarin groenten de hoofdrol spelen.

Fastfoodrestaurant Wally werkt samen met het fameuze Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel. Ze openden een tijdelijke eetgelegenheid, het Wally Groente Pop-Up restaurant. In O42 kwam deze bijzondere samenwerking tot stand, de Wally pop-up waarbij De Nieuwe Winkel zijn kennis en kunde over lekkere groentegerechten inbrengt en Wally zijn fastfood-expertise. Zo is een leuke invulling ontstaan voor bezoekers die voor of na de film een hapje willen eten ... of, omgekeerd, voor gasten van het restaurant die voor of na een hapje een bijzondere film willen bekijken. 

Groenten: superhelden
Alle gerechtjes in het nieuwe pop-up restaurant zijn geïnspireerd op fastfood, maar dan vertaald naar groenten en naar planten. ‘Groentes zijn superhelden’, licht chef-kok Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel de keuze voor groenten in de hoofdrol toe. En hij vervolgt: ‘Guilty pleasures als burgers en pizza’s gaan we zo vormgeven dat ze gezonder zijn en het milieu minder belasten’. Programmadirecteur O42 Ted Chiaradia vult aan dat het aanbod prima aansluit bij de wensen en behoeften van filmbezoekers: snel, lekker en betaalbaar. De kaart is zo vormgegeven dat je ook na afloop van een film nog een snack kunnen nemen of een klein hapje kunt eten – al dan niet met een drankje natuurlijk.

Bezig met laden