Wie zijn wij

Filmhuis O42 is een intiem filmtheater met een eigenzinnig programma gevestigd in het historische pand aan de Oranjesingel 42 in Nijmegen.  Op de plek waar in 1975 de rijke Nijmeegse filmgeschiedenis begon met Filmhuis Nijmegen, gaan we nu verder met Filmhuis O42.

Het kleinste filmhuis van Nijmegen onderscheidt zich van andere filmtheaters door zijn persoonlijke benadering, engagement, intimiteit en ‘passion pour le cinéma’. Regelmatig komen regisseurs langs, kunnen bezoekers zelf hun film kiezen en kan er nagepraat worden in de filmsalon. Het filmtheater is een initiatief van mensen met echte liefde voor cinema.

In de twee filmzalen zijn dagelijks per zaal vier voorstellingen voor jong en oud. Filmhuis O42 heeft een onderscheidend filmaanbod van art-house films, wereldcinema, sociaal-maatschappelijke film, regionaal talent, kleine festivals en klassiekers. FilmhuisO42 is exclusief premièretheater van een aantal filmdistributeurs met prijswinnende films van gerenommeerde festivals zoals Cannes, Venetië en Berlijn.

Contact

Bezig met laden