Films

King of the Belgians | Jessica Woodworth, Peter Brosens | 2016
Roadmovie waarin een ingedommelde Koning het leven – en zichzelf – ontdekt. Nicolas III is een eenzame ziel die al lang het gevoel heeft dat hij een verkeerd leven leidt. Hij vertrekt op staatsbezoek naar Istanbul waar een Britse cineast, Duncan Lloyd, in opdracht van het Paleis een documentaire maakt om het imago van de Koning op te poetsen.

Tijdens het bezoek komt plots het bericht dat Wallonië de onafhankelijkheid heeft verklaard. De Koning moet onmiddellijk terug om zijn koninkrijk te redden! Nog voor de Koning klaar is om te vertrekken, verstoort een krachtige zonnestorm alle telecommunicatie en vliegverkeer. De Koning en zijn entourage zitten vast in Istanbul. Erger nog, de Turkse veiligheidsdiensten moeten niets weten van hun voorstel om dan maar ter land terug te keren. Maar de Koning wil niet bij de pakken blijven zitten.Duncan Lloyd ruikt de kans van zijn leven en komt met een twijfelachtig plan op de proppen waarin bloemenjurkjes en Bulgaarse zangeressen figureren.

En zo begint hun undercover odyssee doorheen de Balkan, een tocht vol onverwachte ontmoetingen, onvoorziene dilemma’s en onverhoopte momenten van vreugde.

Lees ook het artikel op nrc.nl, waarin het regisseursechtpaar Jessica Woodworth en Peter Brosens de totstandkoming van deze film toelichten.

Cast & Crew
Peter Van den Begin, Titus De Voogdt, Lucie Debay
Regie   Jessica Woodworth, Peter Brosens
Genre   
Lengte    01:34
Jaartal    2017
Bioscoop    19 mei 2017
Kijkwijzer   


Reserveren

Regulier:
-
+
à € 9,00
mastheadimage.jpg

  • KOTB12_290517180602_big.jpg
  • KOTB13_290517180611_big.jpg
  • KOTB15_290517180639_big.jpg
Bezig met laden