Films

Jeannette
Regie: Bruno Dumont | 2018 | 115 min.


Wat kun je verwachten als Bruno Dumont besluit een musical te maken over de kinder- en tienerjaren van Jeanne d’Arc? Alles eigenlijk. In 1425 is Jeannette nog geen Jeanne d’Arc, maar is ze in afwachting van haar lot. Dumont zocht inspiratie bij Charles Peguy, een begin-20ste-eeuwse Franse, antimodernistische schrijver die lyrische en poëtische teksten wijdde aan de Maagd van Orléans. Maar hier botsen de woorden met de electro-heavymetal-popsoundtrack en de choreografie van Philippe Decouflé.

Dit is Jeanne d’Arc voor headbangers en rappers, dus verwacht geen La La Land-zoetigheid, want Dumont gebruikt zoals gewoonlijk niet-professionele acteurs en zangers. Het is een bewuste punkachtige onderneming die op een moderne manier raakt aan het mysterie van de toekomstige krijger en haar visioenen: het kwetsbare, ontroerende acteerwerk van hoofdrolspeelster Lise Leplat Prudhomme als Jeanne d’Arc en de tranceachtige harde muziek geven deze film een perfect plaatsje tussen hemel en aarde.
De pers
- Krankzinniger dan Jeannette zul je het verhaal niet snel verteld zien. Een radicale en bizarre evocatie van de mythe... die je totaal bij de kladden grijpt als je je eraan overgeeft. (NRC ****)
- Jeannette is een frivole en onbevangen musical over de jongere jaren van Jeanne d'Arc, met headbangende nonnen en uit volle borst zingende heiligen. (Filmkrant)
- Wie een heel originele film wil zien moet hier naar toe. Een aanrader, maar wel bizar. (AD/Radio 4)

Cast & Crew

Regie   Bruno Dumont
Genre   
Lengte    01:55
Jaartal    2018
Bioscoop    17 mei 2018
Kijkwijzer   


Reserveren

Regulier:
-
+
à € 9,00
Regulier:
-
+
à € 9,00
Regulier:
-
+
à € 9,00
Regulier:
-
+
à € 9,00
Regulier:
-
+
à € 9,00
Jeanetteposter300H_131628225001671175_big.jpg

Bezig met laden