Detailpage

Nuestro Tiempo (Our Time)
Regie: Carlos Reygadas | Mexico | 2018 | 173 min.

Het verhaal speelt zich af in Tlaxcala tegen de achtergrond van ranches en stierengevechten. Het echtpaar Juan en Ester heeft een open relatie. Wanneer Ester verliefd wordt op een andere man heeft Juan het moeilijk om zijn eigen verwachtingen tegemoet te treden. Zowel man als vrouw worstelen met het evenwicht te vinden tussen de oude tradities en het moderne bestaan.

Nadat Carlos Reygadas, die met films als Japón en Stellet Licht uitgroeide tot een van ’s werelds meest invloedrijke cineasten, met Post tenebras lux al een radicale stap in de richting van autobiografische fictie deed, neemt hij met het even poëtisch-intieme als visueel overdonderende Nuestro tiempo een logische, maar ambitieuze volgende stap. Hij speelt zelf de hoofdrol van dichter en stierenrancheigenaar Juan, die erachter komt dat zijn vrouw Esther (gespeeld door Reygadas’ echtgenote Natalia Lopez) een affaire heeft met een Amerikaanse vriend, paardendresseur Phil. Ondanks, of dankzij, de afspraken over een open huwelijk, lopen de spanningen op als Juan vindt dat Esther niet open genoeg is over haar gevoelens.

Reygadas gebruikt zijn unieke filmtalent (en dat van cameraman Diego Garcia) voor gedurfd ongemakkelijk en openhartig zelfonderzoek: een Kammerspiel over machismo en liefde, narcisme en verdriet, gemaakt met de bravoure van een klassieke western.
"Als er iemand is die zich met recht de erfgenaam van Andrej Tarkovski mag noemen, dan is het de Mexicaan Carlos Reygadas wel!" – Ted Chiaradia


Cast & Crew

Regie   Carlos Reygadas
Genre   
Lengte    02:53
Jaartal    2018
Bioscoop    3 okt 2019
Kijkwijzer   


Deze film wordt verwacht op 3 okt 2019, houdt deze pagina daarom goed in de gaten!
nuestrotiempo_cf70x100_web800534x754_132105295956176582_big.jpg

  • nuestro_tiempo_132105353147394323_big.jpg
Bezig met laden