Bevrijdingsweekend 2019

In het weekend van 4 en 5 mei hebben we een speciaal Bevrijdingsprogramma, met vier films rond het thema oorlog. Scholieren kunnen zelfs kosteloos kennismaken met deze bijzondere films. Ons filmhuis is daarom de perfecte plek om stil te staan bij de gruwelen van de oorlog, maar ook om de vrijheid te vieren. Zie de beschrijvingen hieronder en in de flyer: Programma-flyer 4 en 5 mei 2019.

Scholieren hebben kosteloos toegang tot deze voorstellingen.

Anna's War

Vanuit haar schuilplaats in een door de nazi's overgenomen gebouw ziet Anna de oorlog aan zich voorbij trekken. Voortdurend is er het gevaar ontdekt te worden.
Wanneer: za 4 mei: 11.00, 15.30 en 19.30 uur / zo 5 mei: 11.00 en 15.30 uur

Das Schweigende Klassenzimmer

Aangrijpend verhaal over een groep Oost-Duitse scholieren die zich ten tijde van de Koude Oorlog solidair toont met de Hongaarse Opstand. Soms is stilte het luidste protest.
Wanneer: zondag 5 mei: 17.00 uur

Gerhard Richter Painting

Pakkende documentaire over het creatieve proces van een van 's werelds bekendste schilders, de Duitse kunstenaar Gerhard – Werk ohne Autor – Richter.
Wanneer: zaterdag 4 mei: 13.00 uur

Another Day of Life

Indrukwekkende verfilming van Kapuściński's beroemde boek, waarin we op ongekend lyrische wijze mee worden genomen in de gekte, de hoop, het onrecht en het idealisme van de onafhankelijkheidsstrijd in de jaren '70 in Angola.
Wanneer: zaterdag 4 mei: 12.00 uur / zondag 5 mei: 12.00 uur

Bezig met laden